Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

μοίρασμα αγάπης

click to enlarge
To παρεκκλήσιο του Ιδρύματος
Με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, σκεφτήκαμε να μοιράσουμε και να πάρουμε αγάπη.Έτσι τα μικρότερα παιδιά μαζί με τους γονείς τους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ίδρυμα"Κόκκορη"της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Το σχέδιο της αγάπης ξεκίνησε από το Σάββατο 9 Απριλίου.Τα  ίδια τα παιδιά με υλικά απλά με αγάπη και πολλή φαντασία ,έφτιαξαν λαμπάδες για να τις μοιράσουν την επόμενη ημέρα.Έτσι το πρωί της Κυριακής  10 Απριλίου γύρω στις 11.00 π.μ.ξεκίνησαν  με μεγάλη καρδιά και πλατιά χαμόγελα.
Εσείς έχετε επισκεφθεί το Ίδρυμα Κόκκορη ; Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
click to enlarge
η τραπεζαρία
click to enlarge
Από τις δραστηριότητες των παιδιών.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει θέσει σε λειτουργία από 1ης Μαρτίου 2007 το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα <<Μ. Κόκκορη>>. Το εν λόγω ίδρυμα , το οποίο φέρει το όνομα της δωρήτριας, κας Μαρίας Κόκκορη ,  που λειτουργεί ως κοινοτικό σπίτι και ημερήσιο εργαστήρι , αποτελεί μια μορφή μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και παρέχει υπηρεσίες εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης. Σε αυτό εξυπηρετούνται άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.Το κοινοτικό σπίτι <<Μ. Κόκκορη>> διευθύνεται απο τον π. Νικόδημο Φαρμάκη. Αποτελεί στέγη μακράς διαμονής, όπου γίνονται δεκτά μέχρι 20 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από 12 ετών και άνω. Για το κέντρο ημέρας και τα εργαστήρια, γίνονται δεκτά μέχρι και 45 αυτοεξυπηρετούμενα κορίτσια από 12 έως 30 ετών.Σκοπός της υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down, είναι η ενίσχυση της συμμετοχής τους σε καθημερινές δραστηριότητες στην κοινότητα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονόμησή τους και η κοινωνική τους αποκατάσταση και ενσωμάτωση.
Μοιραστήκαμε αγάπη με τα παιδιά και πήραμε περισσότερη.Τραγουδήσαμε ,χαρήκαμε δώσαμε τις λαμπάδες   μας και γυρίσαμε πλουσιότεροι .Ευχαριστούμε τον π.Νικόδημο για τη φιλοξενία και τη φροντίδα του. Για όσους σκέφτονται μία επίσκεψη στο Ίδυμα "Κόκκορη",το κτίριο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγαμέμνονος και Προμηθέως 28 στην Άνω Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα νεόκτιστο, υπερσύγχρονο και φωτεινό κτίριο, ειδικά διαμορφωμένο για την ευχάριστη διαμονή ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.
Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ιδρύματος www.kokkori.gr/
Recommended Post Slide Out For Blogger