Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Εισοδικό στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Ξεκίνημα της Μεγάλης Σαρακοστής και μετά τον Κατανυκτικό εσπερινό της συγνώμης στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής ξεκίνησε ο κύκλος των ομιλιών που  με τη χάρη του Θεού, θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή  την περίοδο αυτή.Αυτή τη φορά ο π.Πολύκαρπος μίλησε για την είσοδό μας στην  Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την ανάγκη της συγνώμης και της μετανοίας.Ο π.Πολύκαρπος μίλησε για την μετάνοια ως δεύτερο βάπτισμα έτσι όπως παρουσιάζεται από την Εκκλησία μας. Η μετάνοια επαναφέρει τον άνθρωπο στην πνευματική του εικόνα που είχε στον παράδεισο και του δίνει την ευκαιρία της επιστροφής του στο Θεό.¨Ωστόσο όταν ο άνθρωπος δει την πραγματική του κατάσταση μπορεί να πέσει στην απόγνωση και την απελπισία που κατά τους πατέρες είναι η χειρότερη αμαρτία.
Ο άνθρωπος πρέπει έτσι να πορεύεται στην πνευματική του ζωή .Με συναίσθηση της αμαρτωλότητός του αλλά και την συνειδητοποίηση των δωρεών του Θεού και της ευσπλαχνίας Του.Ούτε ο άνθρωπος μόνος του σώζεται ούτε ο Θεός χωρίς το αγώνα του του ανθρώπου τον σώζει.Μακάρι η μετάνοια και η συγνώμη να είναι η αρχή και η αφετηρία στο ξεκίνημα της μεγάλης Σαρακοστής.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κύκλος των ομιλιών θα συνεχιστεί μέχρι την πέμπτη εβδομάδα των νηστειών. Την Κυριακή 13 Μαρτίου μετά τον Κατανυκτικό εσπερινό που θα τελεστεί στις 6.00μ.μ. θα προβληθεί ένα αφιέρωμα στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Καμερούν. 
Recommended Post Slide Out For Blogger